Tuesday, January 24, 2017

Akan Merindui.....Terima Kasih Semua...

Assalamualaikum wbt...

Kebelakangan ni memang berhabuk blog...mood nak menulis berkurang...ditambah pula agak sibuk jadi nak siapkan apa yang patut...nak kena jadi 'cikgu' yang tak bertauliah lagi. 

InshaaAllah kalau takde aral melintang, esok akan jadi hari yang terakhir me menjadi isteri & ibu yang bekerja dari 8am-5.35pm...hihi. Sedih ??? Happy ??? Macam2 ada tapi perancangan dari tahun lepas Allah permudahkan. En hubby sangat menyokong bila me cakap nak resign. Tambah lagi perancangan Allah itu yang terbaik, dalam dok plan nak berhenti kerja Dia dtgkan rezeki yang kami tunggu2 berbelas tahun lamanya. Syukur Alhamdulillah...

Apa yang pasti me akan rindukan persahabatan sepanjang kerja kat sini. Banyak kenangan manis dgn kengkawan...kami berkongsi cerita, berkongsi makanan, berkongsi masalah tapi bukan masalah rumahtangga ye..hiii..yang pahit ??? sudah tentu ada tapi yang tu tolak tepi ....kalau kita simpan jadi penyakit hati..ketisakpuasan hati...ada rasa tak suka...itu lumrah...yg penting saling memaafkan dan jgn simpan dalam hati :).

Hari Jumaat lepas kengkawan ofis plan utk farewell lunch di QnA Republic....terima kasih semua..actually me tak nak anggap tu farewell lunch sbb nanti emosi...nanti x psl2 hujan turun...:).

Gonna miss them ♥♥
Big portion...Chicken Kebab..nice...tp x larat nk habiskan.
Geng 'marhaban'..haha
No la..3 org  yg sedondon jubah & shawl tu geng pantry
yg byk berkongsi cerita masing2..bkn geng ngumpat ye..;)
Sorang xde dlm ni..Ms Kong the Manager yg sentiasa setia dgn kami...hihi
Cupcake yg comel dr adik2 Sales & Purchasing..tqvm♥♥
Terima kasih adik2 syg utk hadiah2 ni...kalian semua
sentiasa dlm ingatan..♥♥
Walaupun dah tak bekerja kat sini lagi, InshaaAllah persahabatan yang terjalin takkan terputus....lagipun rumah masing2 bukannya jauh sgt pun...ada masa terluang masih boleh gathering kat luar kan.

Hmmm....macamana la agaknya bila dah jadi suri rumah sepenuh masa...tapi yang pasti itu yang me tunggu2...semoga Allah permudahkan segalanya buat me & juga buat kengkawan...terima kasih sebab sudi raikan me.... akak doakan kalian dimurahkan rezeki dan sentiasa dlm rahmat Allah swt. 

♥♥♥Hug & Luv u all  ♥♥♥

Friday, January 6, 2017

2 Hari Malam @ The Legend Resort Cherating

Assalamualaikum wbt...

Pejam Celik dah masuk hari ke 6 tahun baru 2017...azam ??? setiap orang ada azam masing2, tinggal tercapai atau tak je...alhamdulillah setakat ini apa yang me azamkan 85% tercapai...selebihnya usaha lagi tahun ni...tahun 2016 meninggalkan banyak memori dalam hidup me dan family. Pemergian arwah chek( ibu tercinta) pada 21/2/2016 yg menggamit rindu dihati kami sampai skrg...bukan tak redha tapi itu lumrah...dan pada hari ke 3 umat Islam berpuasa arwah nenek kami pula meninggal dunia akibat sakit tua...al fatihah buat arwah berdua dan juga arwah ayah...semoga roh mereka ditempatkan bersama org2 yg beriman..

Sambung balik cuti2 kami penamat tahun 2016 dan permulaan 2017...ikutkan perancangan awal kami nak pergi lepas kenduri adik ipar 26/12 tu tapi en hubby pula tak dpt cuti so terpaksa delay dan tukar hotel lain...plan asal nak stay kat De Rhu Beach Resort..tapi hari yg kami nak stay tu dah fully booked...takpe la yg penting tepi pantai..hihi

Kami bertolak dalam pukul 8.30am...cuaca mendung ...hujan berterusan so memang en hubby drive pun slow je...dalam 12.30pm kami dah sampai sebab jalan pun smooth je. Cuma satu yg tak berapa me gemar...budak2 konvoi bermotor terlalu ramai..faham2 je la bila ramai macam tu kita kena lebih hati2. Sebelum check in singgah dulu lunch kat depan resort tu...tak silap me nama restoran D'Cherating Cafe..kat situ mmg ramai sgt..bas2 persiaran pun banyak yg berhenti rehat kat situ. Makanan boleh tahan .

Pukul 2.30pm kami dah boleh check in...
Nice pool view..;)
1st day sampai hujan..kjp je kt kolam then sambung main ping pong


Malam tu kami keluar jalan2 cari makan, tak pergi jauh pun sbb masih hujan...ikutkan plan nak order room service je tapi macam boring pulak dok je kat bilik. Nak join New Year dinner rasanya tak berbaloi kot..rm99/ person...krg makan ciput je..hihi
Tunggu hujan reda sikit baru keluar cari makan..:)
Our last picture for 2016
Alhamdulillah pagi esoknya hujan dah reda...breakfast dah included dalam pakej..tapi untuk 2 orang je..untuk si bujang kena bayar asing.

Buffet breakfast kat sini..best sbb byk pilihan makanan..tp
nak cuba semua mmg tak larat
Yg sempat me snap..
Antara yg kami santap ...beside tu
ada mee & bihun sup, ada bubur nasi..bihun goreng & byk lagi..
Alhamdulillah lepas breakfast cuaca pun ok..boleh la lepak kat tepi pantai kejap...ini kemestian bila pergi pantai..nak juga jalan2 tepi pantai...suka tengaok pemandangan laut yang luas...rasa tenang sangat...Subhanallah..indahya ciptaan Allah...tapi hari tu bendera merah maknanya tak dibenarkan mandi laut sbb ombak kuat...faham2 je la..musim tengkujuh kan..jgn pandai2 nak cari nahas..
Nampak tu awan hitam & angin yg kuat...dah sape suruh
pi musim tengkujuh kan..hihi
Suka dgn buaian tu...tapi takleh lepak lama sbb nak hujan
Tak dapat tengok matahari terbenam dpt tengok matahari terbit
pun dah happy...saat yg di tunggu bila pergi beach
Kami bercuti ber4 ok...'baby' pun harus la ada dlm pic...;)
Esoknya pukul 11.30am kami dah check out...beli apa yang patut...balik rumah mak mertua dulu and stay satu malam kat sana...kebetulan malam tu dorang nak buat bbq...dapat pula tering masak lemak + ikan talang...sedapnya...asyik dijamu je mak buyung ni....bertambah bambam la nti.  Lepas breakfast esoknya kami bertolak balik Kajang..tak nak gerak lambta takut sesak..Alhamdulillah everything ok..10.30am kami dah sampai...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...