Saturday, May 13, 2017

Subhanallah....Lahirnya Zuriat Ke2 Kami..

Assalamualaikum wbt

Alhamdulillah 13.4.2017....lahirlah permata hati kami yg ke 2 stlh 14 thun...alhamdulillah kali ni seorg puteri ...syukur semuanya selamat walaupun lastly setelah berusaha sedaya mungkin..tapi perancangan Allah itu lebih baik..akhirnya terpksa masuk ot...emergency czer sbb jantung baby dah semakin lemah...full bius(general anesthesia)..so sdr2 je nampak suami kat sebelah, dia inform kami dapat baby girl...

Kesuntukan masa dan ujian yg x diduga,  dah masuk sebulan baru sempat nak 'mengarang' entri. Inipun curi2 masa...maklum la ada ank kecil ni mmg tak terkejar masa yg ada...

Slps seminggu discaj me kena admit lgi sbb ada drh beku kt tempat czer...Allahuakbar..nk menangis rsanya..bhgn czer dicuci hidup2 tanpa bius cuma lps tu diberi ubat tahan sakit..sempat la 3 kali kena dressing, nasib baik la doktor yang handle jenis lemah lembut so kurang sikit rasa sakit tu ....20/5 tu pagi2 dah kna masuk ot..kali ni half bius(bius spinal)..so boleh rasa doktor dok godek2 perut me...kali ni kat luar tempat czer tu kna jahit...bukannya tampal mcm yg 1st hari tu..lepas tu bermula la azabnya kna inject antibiotik..habis lebam & bengkak... doktor inform antibiotik yg ni kuat sikit so bila inject kat urat tu klau x tahan silap haribulan urat terus bengkak n demam...patut la hari2 doktor tanya demam ke x..

Alhamdulillah Isnin tu me boleh discaj...rasa lega sangat dpt balik rumah...mmg la ramai yg dtg melawat masa me kat hospital..even hubby, mil & ank2 pun dtg tp x sama..kt rumah sepjg masa nampak muka dorang...tak malu me ckp, kdg tu dtg emosi boleh nangis sorang2 & mesej hubby sbb rindu kat baby..Nasib baik ada mak mertua yg sanggup dtg & stay sebulan lebih kt sini ...t.kasih mak...t.kasih juga buat en husband yg berkejar ke sana sini & ank bujang me yg sanggup bercuti sebulan semata-mata nk tolong ummi dlm pantang...💞💞
Alhamdulillah hari ni genap sebulan umur Raisya Nurjannah

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...