Thursday, November 29, 2018

Rumah Makan Terlajak Laris Bandar Baru Bangi

Assalamualaikum wbt..

Since 1 incident GV hari tu mcm2 org dok kutuk Dato Aliff Syukri ni..tp pd me setiap manusia ada silapnya..at least dia pun dah minta maaf ..yg dok kutuk2 tu cer fikir apa la yg korang dpt kan😅..

Berbalik kpd RMTL..kebetulan hari tu pi Bangi Sentral ternmpk restoran ni tp x sempat nk try sbb dh lewat..

So mlm td alang2 nk keluar beli brg dapur kt BBB terus dinner kt sana




















Sedap ke tak?  Sebenarnya sedap ke tak ikut ank tekak masing2..karang me ckp sedap ada plk yg ckp x sedap kan..pada me boleh tahan sedapnta😅

Friday, November 16, 2018

Dinner @ Cartel Coffeshop Bandar Baru Bangii

Assalamualaikum wbt..
Alkisahnya ptg tu dok bincang ank beranak nk mkn kat mana..masing2 ckp ikut la makan kat mana pun x kisah..x tahu nak mkn kat mana so kami pusing dulu area BBB..

Suddenly en suami ckp kita jrg jjcm area seksyen 15 so try pusing sana & ternampak la Cartel Coffeeshop..dr jauh nampak menarik..coffeeshop ala hipster..makanan yg kami order semuanya sedap walaupun simple..


















Makanan yg kami order semua sedap & harga standard cafe hipster😉

Untuk yg gemarkan life band tu boleh la naik tingkat ats tu tp ada bayarannya..harga berapa me x pasti sbb mmg x la nak nengok life band dgn ank kecil 😅

Saturday, June 23, 2018

Aidilfitri 2018

Assalamualaikum wbt..

Aidilfitri tahun ni turn beraya di Kelantan dahulu..tradisi ikut giliran masih kami reruskan walaupun arwah chek & arwah ayah dah takde. Tapi  ikhlas me ckp keinginan yg membuak utk balik kg x seperti masa kedua arwah masih ada..cuba x nak kenang semua tu sbb nanti x pasal2 boleh ' banjira'.. bukan x redha ye tp rindu yg teramat sgt..setiap sudut kat rumah tu seolah-olah me 'nampak' mereka.

Ok la x nak sedih2.. mood Raya kena la ada..Syawal pun masih berbaki kan 😊.Raya tahun ni boleh dikatakan hampir semua adik beradik , ank2  buah & cucu saudara berkumpul lecuali yg x dapat cuti. Yg seronoknya dr awal kami dah decide nk pakai sedondon








me & Raisya

Me & Rifqi



Tuesday, April 17, 2018

Sambut Sekali..Rifqi & Raisya

Assalamualaikum...

Hari ahad lepas sempat la kami buat mkn2 sempena birthday putera puteri kami....celebrate dgn family & kawan2 terdekat je. Alhamdulillah semuanya berjln lancar.

Ikut plan asal main menu tu nak tempah je tapi try contact org tu asyik x dapat..lastly tawakal je la masak sendiri. Dgn bantuan adik kakak n adik2 ipar...me masak Nasi Kak Wok, Pulut Kuning Rendang Ayam, Pasta Spiral ala aglio olio....pahtu makanan sampingan untuk budak2.







Tq saudara mara & tetamu yg sudi dtg...



Friday, April 13, 2018

Happy 1st Birthday Raisya Nurjannah

Assalamualaikum..

Pejam celik sekejap je masa berlalu...segar lagi dlm ingatan saat sakit nak bersalin till semuanya..syukur walaupun ada ujian yg dtg selepas tu..


Selamat Panjang Umur Puteri Ummi Raisya Nurjannah...semoga Allah anugerahkab kesihatan yg baik, akal yg pintar, otak yg cerdas & permudahkan perjlnan hidup ank Ummi....ummi sentiasa doakan yg terbaik supaya syg berjaya di dunia & di akhirat..doa ummi.sentiasa mengiringi...love u my lil princesss 💗💗

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...