Wednesday, March 18, 2015

2 Tahun Sudah...Pejam celik pejam celik dah masuk 2 tahun arwah ayah 'pergi'...rindu yang tak pernah pudar...bukan disengajakan tapi kadang2 kerinduan itu boleh menitiskan airmata me...bukan tak redha..hanya mereka yang pernah kehilangan orang yang disayangi faham apa yang me rasakan. Allahuakbar..rindu teramat sangat...pic arwah ayah yang terakhir masih setia dalam hp me walaupun dah beberapa kali bertukar hp..

Terbayang setiap masa dan hari2 terakhir me bersama arwah ayah ...sepuluh hari sebelum arwah ayah kembali kpd mengadap Ilahi...cukup bahagia dapat menjaga arwah semasa sakit walaupun tak lama...mandikan, lapkan badan, pakaikan pampers,masakkan makanan permintaan arwah & suapkan makan, urutkan kaki tangan arwah dan papah bila arwah hendak berjalan..

Ya Allah...Kau ampunilah segala dosa arwah ayah....tempatkanlah ayah dikalangan orang2 yang beriman...kau tetapkan hati kami supaya tidak lupa 'menghadiahkan' amalan untuk ayah...Semoga kami menjadi anak yang setia menjaga cinta hati ayah lebih dari nyawa kami sendiri...Engkau kuatkanlah ikatan kasih sayang kami adik beradik kerana itulah kebahagian ayah..
Aamin...Aaminn Ya Rabbal Alamin..

Al fatihah...

3 comments:

NzA said...

Al-fatihah...semoga ayahnda ditempatkan dikalanganorg2 yg solehin.

Anum said...

al fatihah

MizzTina said...

alfatihah...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...